Schuimen

Hoe bereid je de perfecte koffie met een melkopschuimer

Hoe bereid je de perfecte koffie met een melkopschuimer

Waarom een melkopschuimer onmisbaar is in je keuken

Het genot van een schuimige koffie is niet langer enkel weggelegd voor koffieshops of barista’s. Je hebt niet eens de nieuwste technologieën of dure koffiemachines nodig. Met een simpele Franse pers of een melkopschuimer krijg je hetzelfde resultaat. Vooral de methode met de elektrische melkopschuimer is het gemakkelijkst en geeft de beste resultaten. Een melkopschuimer is daarom een essentieel hulpmiddel voor de echte koffiegenieter.

 

De juiste melk kiezen

Wil je een schuimige koffie die zelfs het gewicht van een koekje kan dragen? Het is mogelijk! Maar eerst moet je begrijpen welke factoren invloed hebben op melk opschuimen.

Melk bestaat uit 87% water, 3% eiwit, 3% vet en 5% lactose. Deze verhouding is ideaal. Daarom raden we volle melk aan, geen halfvolle of magere melk. Ook lactosevrij is een optie. Als je plantaardige melk gebruikt, zorg er dan voor dat de verhouding van de rest van de componenten klopt. Amandelmelk lijkt hier het beste aan te voldoen.

Dit alles heeft te maken met een fysicochemisch effect genaamd emulsie. Bepaalde eiwitten en vetmoleculen in melk werken als emulgatoren. Hierdoor blijft het schuim langer intact.

5 manieren om schuimige koffie te bereiden in je keuken

De meest effectieve methode is de melkopschuimer. Maar hier zijn enkele andere manieren:

⦁ Schuimige koffie met een Franse pers: Doe hete melk in de pot en beweeg de zuiger energiek op en neer.
⦁ Schuim creëren met een elektrische of handmixer: Doe de hete melk in een blender en mix op een lage snelheid.
⦁ Gebruik een handmatige mixer: Klop de melk krachtig totdat er voldoende schuim is.
⦁ Schuim maken in een magnetron: Schud de melk krachtig in een afsluitbare pot tot er schuim ontstaat en verwarm deze vervolgens in de magnetron.
⦁ Elektrische melkopschuimer: Deze tool is speciaal ontworpen voor melk opschuimen. Simpelweg de melk erin gieten, de knop indrukken en binnen enkele seconden heb je perfect schuim.

De beste techniek: gebruik een elektrische melkopschuimer

De eerste vier genoemde technieken zijn misschien niet altijd perfect. Het schuim ziet er in eerste instantie wellicht perfect uit, maar houdt niet lang stand. Dit komt door luchtbellen die te groot zijn. Een elektrische melkopschuimer is de beste manier om consistent perfect schuim te krijgen zonder veel geld uit te geven. Voor welke soorten koffie kun je een melkopschuimer gebruiken?

Soorten koffie met schuim

⦁ Cappuccino: 30 ml koffie met 120 ml melkschuim en versierd met ongezoet cacaopoeder.
⦁ Koffie macchiato: 25-50 ml espresso met 15 ml melkschuim.
⦁ Latte macchiato: 25 ml espresso met 100 ml melkschuim.
⦁ Koffie latte: 30 ml espresso met 210 ml melkschuim.
⦁ Mocha koffie: 2/3 deel espresso gemengd met twee theelepels cacao en 1/3 deel melkschuim toegevoegd.

 

Melkopschuimers van Safecourt Kitchen

Zoek je eenvoudige, duurzame en ook betaalbare melkopschuimer? Probeer dan de innovatieve melkopschuimers van Safecourt Kitchen. Ze werken zowel met hete als koude melk en met elk type melk dat je verkiest. Bovendien zijn de Safecourt melkopschuimers gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals roestvrij staal. Als je dol bent op koffie, milkshakes of geschuimde cacao, twijfel dan niet. De Safecourt Kitchen melkopschuimer is voor jou gemaakt!

Volgende lezen

Wat is het verschil tussen de compact en contactgrill???
Waarom een keuken machine blender onmisbaar is | Safecourt Kitchen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.